Header Image
Home / OVER / Team Edupos

Team Edupos

Het team van Edupos is een veelzijdig team met verscheidende expertise, maar bovenal allemaal onderwijsprofessionals die zelf voor de klas staan. De teamleden werken allemaal op vernieuwde scholen met een eigentijds onderwijsconcept. Ze zijn allemaal in staat om andere scholen vanuit eigen praktijkervaring te begeleiden in het doorlopen van een vernieuwingstraject.


Anneke Grootenhuis

Mijn naam is Anneke Grootenhuis en inmiddels ben ik alweer ruim een jaar werkzaam voor Edupos. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met ontwikkelwerk voor onder andere Expeditie Wereld, M4th en het sociaal-emotionele aspect van de Groeimap.

Ik geniet van het ontwikkelen van nieuwe, maar vooral bruikbare materialen voor het gepersonaliseerd onderwijs! Voordat ik bij Edupos aan de slag ging, heb ik de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht afgerond. Toch miste ik in deze studie het lesgeven. Daarom volg ik sinds een paar jaar ook een lerarenopleiding.
Het kennen van deze beide kanten van het werkveld helpt mij om scholen optimaal van dienst te zijn!


Chantal van Veen
Mijn naam is Chantal van Veen en ik ben 33 jaar. Ik ben al bijna 10 jaar werkzaam op een basisschool in Blokzijl. Mijn werk voelt als mijn passie en deze passie geeft mij energie. Ik sta niet graag stil en wil mij continu blijven ontwikkelen. Ik heb 2 jaar geleden mijn master talent afgerond.

Ik wil mijn kennis en ervaring graag delen. Ik ben dan ook enorm blij dat ik bij Edupos de kans krijg om ook andere onderwijsteams te enthousiasmeren en begeleiden met mijn kennis.
‘Als je een schip wilt bouwen, trommel dan geen mensen op om hout te verzamelen. Ga geen werk verdelen en geef geen orders’. ‘Leer hen in plaats daarvan te verlangen naar de eindeloze zee’ (Antoine de Saint-Exupéry).
Ik wil graag dit verlangen aanwakkeren bij leerkrachten. Het verlangen naar passie, enthousiasme, motivatie en werkgeluk.

Tijdens mijn studie ben ik ook bezig geweest met onderwijs ontwikkelen en doordat ik nu bij Edupos werk kan ik dit ook daadwerkelijk gebruiken en inzetten. Het samenwerken aan onderwijs en onderwijsontwikkeling in combinatie met het werken in de praktijk, daar geniet ik enorm van!

Ik kan met je meedenken over het werken in units, gepersonaliseerd leren, digitale geletterdheid en het werken vanuit leerlijnen voor taal en rekenen.


Femke Hiemstra
Alles wat met onderwijs te maken heeft trekt mijn aandacht.

Ik ben Femke Hiemstra, 28 jaar en woon in Zwolle. Ik was vroeger het meisje in de klas dat vertelde dat ze graag juf wilde worden en verbeterde mijn dyslectische moeder als ze weer een brief had geschreven met veel spellingfouten en gemiste t’jes achter de d’tjes. Een typische juf dus…

In 2014 studeerde ik af aan de PABO, maar mijn droom om juf te worden was bijna uitgedoofd. Ik besloot een onderwijsdagbesteding te beginnen voor een zorginstelling, om zo jong volwassenen, die opnieuw wilden beginnen met hun carrière, te begeleiden bij hun studie/cursus. Ik merkte dat veel van de problemen van deze jong volwassenen vooral te maken hadden met hun eerdere jeugd. Het begon weer te borrelen.. Hoe mooi zou het zijn om bepaalde problemen te kunnen voorkomen door goed basisonderwijs? Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen op een kleine school in Blokzijl. Hier werkte een enthousiast en innovatief team, waar creatieve ideeën en goed onderwijs op de eerste plek stond (staan). Hier groeide mijn passie voor het onderwijs weer.

Ik sta nu 4 dagen voor de bovenbouw, waar we groep 5 t/m 8 samen hebben gevoegd, om zo leerlingen, ongeacht leeftijd, te kunnen begeleiden op niveau. Nadenken/meedenken over het beste onderwijs voor kinderen is mijn grote passie. Door mijn creativiteit en doordat ik de praktijk ken, kan ik goed meedenken met leerkrachten. Vanuit Edupos probeer ik mijn passie en ideeën te delen met andere scholen. Ik kijk uit naar het bezoeken van scholen en ontmoeten van teams die hun onderwijs willen verbeteren en hoop veel ideeën te kunnen delen.

Mijn specialisaties zijn werken in units, gepersonaliseerd leren, thematisch werken en het werken vanuit leerlijnen voor taal en rekenen.


Saskia Nuij
Ik ben Saskia Nuij, een enthousiaste en creatieve onderwijsvernieuwer en leerkracht en ga graag buiten de gebaande paden om te ontdekken wat er mogelijk is in het onderwijs. Ik heb veel ervaring opgedaan als leerkracht en begeleider in het Jenaplan- en vernieuwingsonderwijs.

In mijn hoofd zitten altijd nieuwe ideeën en ik wil graag alle kansen benutten om het onderwijs zo mooi mogelijk te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat onderwijs vooral betekenisvol en samenhangend is, dat daagt uit tot leren en prikkelt de nieuwsgierigheid. Wanneer kinderen de mogelijkheid krijgen om de wereld om hen heen te ontdekken en nieuwsgierig te blijven is dat een mooie basis voor de toekomst.

Graag denk ik met je mee over taalonderwijs, wereldoriëntatie, rekenen, gepersonaliseerd leren en leren door middel van spelen en bewegen.

Top