Header Image
Home / DIENSTEN / Gepersonaliseerd leren

Gepersonaliseerd leren

Hanneke over ‘leren vanuit wie je bent’

“Ieder kind op zijn eigen tempo en niveau – daar geloof ik in. Als een school gepersonaliseerd leren goed uitvoert, dan leren kinderen vanuit wie ze zijn en komen ze echt in hun kracht te staan. De leerlijnen sluiten goed aan op de kerndoelen en zijn goed inzetbaar binnen thematisch onderwijs. De lesstof wordt breed aangeboden en de creatieve vakken zijn een prachtige aanvulling. De omslagtijd is ongeveer drie jaar. Dan heeft iedereen de juiste rol te pakken.”

Ben je nieuwsgierig naar de opbrengst en het effect van gepersonaliseerd onderwijs?
Neem dan contact op met Edupos. Dan kunnen wij met je

  • uitwerken hoe gepersonaliseerd onderwijs ingezet kan worden bij jouw op school;
  • onderzoeken welke begeleiding de directie en het team prettig vinden om samen te groeien op weg naar gepersonaliseerd onderwijs;
  • kijken in welke stappen gepersonaliseerd onderwijs kan worden geïmplementeerd.

Aanpak
Bij de ontwikkeling van gepersonaliseerd onderwijs is het belangrijk dat er een goede klik is tussen Edupos en de school. Een verandertraject is een intensief traject. Edupos begeleidt dit traject als procesbegeleider en in de rol als critical friend, hierbij wordt per keer bekeken of een traject haalbaar is in de school. Het is mogelijk om Edupos gedurende een heel of deeltraject in te zetten. Hierbij kan worden gedacht aan de begeleiding tijdens studiedagen of coaching en begeleiding in de klas.

Edupos in de praktijk
Edupos is expert op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs. Voor de invoering van gepersonaliseerd onderwijs werkt Edupos nauw samen met EXOVA. Edupos heeft inmiddels tientallen basisscholen begeleid op weg naar gepersonaliseerd onderwijs. Samen met de teams worden onder begeleiding van Edupos jaarlijks stappen gezet voor de invoering van gepersonaliseerd onderwijs.

Daarnaast wordt Hanneke Oosting regelmatig gevraagd als inspirerend spreker tijdens een congres of scholingsdag op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs. Wil je Hanneke Oosting als gastspreker op jouw congres of scholingsdag? Stuur dan een mail naar hanneke@edupos.nl.

Blogs
Edupos heeft een serie van vier blogs geschreven over gepersonaliseerd onderwijs. In deze serie wordt dieper ingegaan op de invoering en uitwerking van gepersonaliseerd onderwijs in de praktijk. Deze blogs kan je hier lezen.

Ondersteunende tools
Wil je ook voldoend aan de eisen van de inspectie om bij gepersonaliseerd onderwijs de pedagogische- en didactische vaardigheden van jouw leerkrachten goed in beeld te krijgen. Edupos heeft hiervoor speciaal de Leerkrachtwijzer ontwikkeld. Meer informatie op www.leerkrachtwijzer.nl.

* Nieuw *
Ben je nog op zoek naar een goed digitaal kindportfolio? Edupos heeft een digitaal portfolio ontwikkeld die heel goed aansluit bij gepersonaliseerd onderwijs. Dit portfolio wordt in samenwerking met Hulan ontwikkeld. Meer informatie vind je op www.groeimap.nl. Ook vind je hier ervaringen van de scholen die met veel plezier werken met de Groeimap.

Bolletjes Edupos

 


“Hanneke doet haar werk vanuit een coachende rol. Alles wat ze doet, doet ze vanuit haar visie op gepersonaliseerd leren. Zij definieert heel kundig het eigenaarschap, voor kinderen en voor leerkrachten. Dit stimuleert en inspireert mensen. Zeker wanneer je als school in een veranderingsproces zit, is dat heel fijn. Alles wat onzeker of onbekend is krijgt een plekje en fouten maken mag. Hanneke helpt ons hier goed bij.”
Margriet Platzer,
directeur basisschool de Diedeldoorn

Naamloos-1

Top