Home / Lesmateriaal | Samen in gesprek over media(wijsheid)

Lesmateriaal | Samen in gesprek over media(wijsheid)

Edupos heeft lesmateriaal ontwikkeld voor groep 5 t/m 8 bij het thema: Samen in gesprek over (social) media.  Kinderen gaan tijdens deze les samen in gesprek over mediawijsheid, -gedrag en -opvoeding met klasgenoten, leerkrachten en ouders. Laat uw kinderen de social media puzzel maken en wie weet winnen ze een Social Media Workshop voor de hele klas! Meer hierover leest u in de handleiding.  

      

Meer doen met digitale geletterdheid op school?
In de Week van de Mediawijsheid besteden steeds meer scholen aandacht aan mediawijsheid en digitale geletterdheid. Daar zijn wij ontzettend blij mee! Toch denken wij dat het niet bij één keer per jaar moet blijven, maar dat digitale geletterdheid een vast onderdeel op school zou moeten zijn dat wekelijks terug keert. Als vak apart of ingeburgerd in andere lessen. Digitale geletterdheid is nog niet verplicht in Nederland, maar de kans is zeer aannemelijke dat digitale geletterdheid vanaf 2020 verplicht wordt op alle basisscholen in Nederland.

Wilt u meer doen met digitale geletterdheid, maar weet u niet hoe u dit het best kunt aanpakken en welke aanpak het best aansluit bij de visie, planning, leerkrachten en leerlingen van uw school? Dan helpen wij u graag verder. Stuur een mailtje naar jolien@edupos.nl en  vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Top