Header Image
Home / DIENSTEN / Curriculumontwikkeling

Curriculumontwikkeling

Onderwijs is altijd in beweging. Diverse ontwikkelingen komen en gaan en doen een beroep op jou(w ontwikkelingsvermogen) als school(leider). Een mooie, maar soms ook lastige uitdaging waarbij het fijn is als iemand met je meedenkt! Bij Edupos hebben wij ruime ervaring met diverse vraagstukken op het gebied van curriculumontwikkeling in zowel po, vo, mbo als hbo. We denken dan ook graag met je mee om het onderwijs op jouw school naar een nóg hoger plan te tillen!

Een greep uit de vraagstukken waarop wij jouw school kunnen begeleiden:

  • Meedenken in het uitzetten van de grote lijnen van een nieuw op te zetten curriculum
  • Procesbegeleiding bij het vormgeven van een reeds uitgedacht curriculum
  • Trainen van leerkrachten en docenten voor het schrijven van een curriculum
  • Schrijven (van onderdelen) van een nieuw curriculum en het ontwikkelen van passende leerlijnen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Er is nog veel meer mogelijk. Stuur ons een e-mail met jouw vraag, dan gaan we graag met je in gesprek.

Aanpak
Als basis voor curriculumontwikkeling hanteert Edupos het ‘curriculair spinnenweb’ van SLO. Dit is een model dat laat zien op welke manier een goed curriculum is opgebouwd. Dat betekent overigens niet dat we een ‘one size fits all’-aanpak hanteren. Integendeel! Edupos werkt vanuit een aanpak op maat. De vraag en visie van jouw schoolorganisatie zijn leidend in onze dienstverlening. Voortdurende afstemming met de interne betrokkenen vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Waar dat nodig is, denkt Edupos met je mee als een critical friend, zodat jouw schoolorganisatie het onderwijs kan bieden dat het beste bij jouw leerlingen/studenten past.

Edupos in de praktijk
Enkele inspirerende voorbeelden waaraan Edupos haar bijdrage heeft geleverd zijn te vinden in ons portfolio. (Brede School Culemborg, SLO, Driestar)

Top